Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/script-loader.php on line 707

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/script-loader.php on line 708

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-content/plugins/wordfence/lib/Diff/Renderer/Html/Array.php on line 153

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/load.php on line 656

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/theme.php on line 2245

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 4388
Blå dager – Gunnarhuset
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 4388
Glasskunst,  I et hus i en hage,  Midt i livet og litt lenger

Blå dager

IMG_4232

Det var palmesøndag. Det var først denne dagen jeg la merke til at krokusene blomstret i hagen. Like mirakuløst hvert år, for hvordan kunne de vite at det var vår, sånn plutselig…? Jorda var ennå hard og vinterkald, og bare noen få lysegrønne spirer hadde våget seg opp og fram i de ellers så livløse bedene. Derfor var gleden ekstra stor da jeg oppdaget en tue av blålilla blomster som skilte seg ut under altanen i det rød nabohuset. I ly for frost og nordavind hadde de vakre og elegante krokusene åpnet seg for sola som gav oss alle litt av sin varme denne dagen.

Onkel min, som bodde i det rød huset, kom ut på altanen på sin daglige spasertur. Kroppen hans var blitt skrøpelig og beina hadde mistet sin kraft. Et par turer fram og tilbake på altanen var det meste han kunne klare nå. Han hadde trukket lua godt ned over ørene. Jeg pekte på krokusene og ba han titte over kanten på rekkverket. «Så blir det vår i år også», sa jeg, og prøvde å være optimistisk. Han smilte forsiktig, sa det var den kaldeste våren på lenge. Han skulle vite det, han hadde levd mange vårer og kunne huske godt. «Det skal være kaldt, men sol og fint vær hele påsken» sa jeg. Værmelding er viktig, selv om en ikke skal lenger enn ut på en altan eller en runde i hagen.

IMG_4240

Så gikk vi inn, hver til vårt hus. Begge hadde vi vært plaget med hoste den siste tiden, og måtte ikke være for lenge i kald trekk, tenkte vi. Inne på kjøkkenbenken min stod den gamle, blåmønstrete favorittkoppen min, jeg fylte den med rykende varm kaffi.

Noen timer senere denne palmesøndagen, i begynnelsen av det som kalles den stille uken, så sovnet onkel fredfylt inn på sofaen inne i stuen. Like stille og rolig som han hadde levd sitt liv på jorda. Etter å ha levd tett innpå hverandre i mange år så var vi blitt ganske nære. Han var en klok mann. Vi hadde hatt mange gode pratestunder sammen, særlig den siste tiden. Så rart å tenke på at den siste samtalen skulle handle om krokus. Om vår og nytt liv. Om sol og vind. Hadde jeg visst det var siste gang ville jeg blitt med inn i hans hus, fått svar på enda flere spørsmål, fortalt hvor mye han betydde for meg og alle i mitt hus…

Sorg har mange ansikter. Av smerte og savn. Vi blir  minnet om vår egen dødelighet, og våre tidligere sorger kommer  opp til overflaten igjen. Men sorg kan og vekke til live gode minner og fylle oss med takknemlighet. Sorg gir oss mange rom å gå inn og ut av.

Påsken ble annerledes og stille. Dagene var så klare, lyse og solrike, med en undertone av blått…

Kommentarer er skrudd av for Blå dager

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 2448