Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/load.php on line 656

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/theme.php on line 2245

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 4388
Min egen sjef – Gunnarhuset
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 4388
Glasskunst,  I et hus i en hage

Min egen sjef

Da jeg sjekket kalenderen en dag denne uka, fikk jeg det plutselig travelt med å bla i hageblad, kjøpe plantejord og spyle terrassen. Vårsola lokket, men da jeg sjekket gradestokken fant jeg heller  fram strikkejakken og tok turen ned i verkstedet i kjelleren.

IMG_4304

I kjelleren i Gunnarhuset er det lavt under taket, og de gamle takbjelkene skal visstnok komme fra et skip som en gang forliste langs jærkysten… for lenge siden. Vedkomfyren i hjørnet er godkjent etter gjeldende brannforskrifter, sjøl om den for det meste står bare til stas.

Inne i verkstedet er det stabler av glassplater og tusenvis av glassbiter og ulike tenger, pussepapir og glassrens. De som kommer innom vil muligens oppleve arbeidsplassen som litt kaotisk og uoversiktelig – likevel velger jeg å tro at jeg har full kontroll. Her i verkstedet er jeg nemlig min egen sjef!  Ingen å skylde på når verktøyet har flyttet på seg, eller spisse glassbiter stikker opp overalt der de ikke skal og kan få blod til å flyte.

IMG_4315

IMG_4493

I verkstedet kan jeg komme og gå som det passer. Noen ganger passer det best midt på natta, andre dager før både sola og husets andre beboere har stått opp. For når man er sin egen sjef kan man ikke stille krav om regulær arbeidstid, faste pauser og sånn. Derimot kreves det en viss sjøldisiplin og planlegging. Det er ikke mine sterkeste sider. Men bestilte arbeider blir som regel ferdig akkurat i tide. Det er her nattarbeidet kommer inn.

IMG_4309IMG_4358

Det beste med å være sin egen sjef er at jeg slipper lange disksusjoner rundt små og store  avgjørelser. En sprø ide kan settes ut i livet på impuls, og jeg kan ombestemme meg hundre ganger og utsette til neste dag… eller neste uke…

Nå gjenstår det å finne ut om jeg er sjef bare innenfor verkstedets tykke murvegger, eller om jeg kan utvide det til å gjelde hele huset? Ja, mon det…  Husets beboere, særlig bergenseren, gjør stort sett som de vil. Men i dag er det lørdag og solskinn, kanskje med litt kvinnelist og nysteikte vafler kan jeg lokke de ut til en liten dugnad i vårhagen.

God helg.

 

 

Kommentarer er skrudd av for Min egen sjef

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 2448