Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/load.php on line 656

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/theme.php on line 2245

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 4388
Februar – Gunnarhuset
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 4388
Glasskunst,  I et hus i en hage,  Midt i livet og litt lenger

Februar

Jeg er den heldige eier av en nydelig kalender hvor januar 2014 er utelatt ! Året begynner rett og slett med februar ! Og februar er mye kjekkere enn den lange og kalde, mørke og rufsete januar, hvor regnbygene og blåsbortdagene stod i kø og det ellers var lite å se fram til.

395617_2765607492980_258589944_n

Februar derimot,  har både morsdag og valentinsdag, olympiske medaljer og bursdager !

Nå skal sant sies, morsdagen gikk forholdsvis ubemerket hen, bortsett fra at Øyvind, som ennå bor hjemme, og som sammen med sin Stephanie vartet opp med  søndagsfrokost… eller var det brunch?  og en liten koselig gave ! Lykke

Når det gjelder valentinsdagen har vel ikke bergenseren helt forstått den… ennå

IMG_6938

På OL´s første dag var jeg imidlertig ganske høyt oppe og så fram til et 16 dagers gullrush mens jeg kunne sitte i sofaen med beina på bordet, kaffekoppen, strikketøyet og fjernkontrollene innen rekkevidde og innkassere edelt metall uten særlige anstrengelser. Ettersom dagene har gått viser det seg at mange av medaljene er de vi høstet  f ø r  øvelsene startet. Men, hver ny dag gir som kjent nye muligheter. Og jeg setter meg omatt og omatt til rette i godstolen i min varme tv-stue og forventer å bli underholdt… og hver dag får jeg kjenne på både håpet og skuffelsen, både gleden og smerten som skal formidles og ikke minst forklares gjennom tv-ruta… Som skøyteløperen Håvard Bøkko sa, da skuffelsen og nedturen etter en 6. plass på 1500 meteren var et faktum : Det er 4 år, fire tusen treningstimer og 26 hundredeler unna en medalje –  Det er lett å få medfølelse med en gråtende Håvard Bøkko som ligger nedbrutt på en benk etter løpet og som deretter må se inn i kamera og forklare at han har gått den beste 1500 meteren på lenge, men det var ikke godt nok. Det var 26 hundredels sekund for sent til medalje. Mindre tid enn det tar å blunke ett blunk. Det er ikke lang tid…Men en himmelvid forskjell på suksess og fiasko i denne sammenheng. For 6. plasser betyr absolutt ingenting.

Så er spørsmålet, er det verdt det? Utøverne som lykkes mener ja, det å få en olympisk medalje rundt halsen er verdt alt. Iallefall inntil det skjer noe som får idretten til å være mindre viktig. Det viste heldigvis skijentene da tragedien rammet en av dem, og medfølelse og omsorg fikk større fokus enn sekunder og tiendedeler… Jeg  beundrer jo Ole Einar Bjørndalen, som deltar i sitt 6. OL, som må ha skap og skuffer fulle av medaljer, sikker enda flere 20. og 30. og 50. plasser, men som i en alder av 40 år går til gull i Sotsji-OL og sier han er like motivert som da han var 20 år ! Er det mulig, og hva er prisen ?  Og hva med alle de som alltid kommer utenfor pallen og rampelyset. Jeg undrer meg over hvor de henter drivkraften og motivasjonen sin fra?  For antakelig er det nettopp denne drivkraften og troen og håpet om å lykkes neste gang som gjør at mange av oss tv-tittere lar oss rive med. Og hvem vet, kanskje har vi noe å lære også… Iallefall at man kan aldri ta noe for gitt. Det handler også om flaks og uflaks. Men du all verden så spennende det er og hvor lett det er å tørke tårer til den norske nasjonalsangen.

IMG_6897

Det beste med februar er likevel at dagene blir lysere – Fra gammelt av ble februar iflg. almanakken også kalt blidemåned. Et koselig navn på februar fordi dagene klarnet opp og  ble merkbart lengre.

IMG_6956

Bursdagene i februar har stått i kø. På søndag var det mor sin dag, og gaven var et dørskilt i glass. Det ble en imponerende rekke med titler som skulle få plass i navnefeltet.

Og ennå har jeg bursdagen min igjen å se fram til før februar er over – Jeg teller ikke år lenger, med det er viktig å feire seg selv iblant, iallefall en gang i året !

 


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 2448

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *