Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/load.php on line 656

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/theme.php on line 2245

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 4388
En Sommer som varer… – Gunnarhuset
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 4388
Glasskunst,  I et hus i en hage,  Midt i livet og litt lenger

En Sommer som varer…

Jeg liker høsten.

IMG_9277

Jeg liker det som høsten gir oss. Klar luft og gyldne farger under en høy himmel. Mørkere kvelder og innekos, stearinlys og store strikkegensere og pledd. Ei tid for å høste det som en gang ble plantet og sådd, og ei tid til å samle familie og venner  rundt et bord til  rause og rykende, varme gryteretter… Og kanskje det er det jeg liker aller best med høsten, vi samles igjen. Ikke bare skal vi samle oss selv igjen etter en ferie som helst skal inneholde alt vi ønsker oss. Vi samles til alt det vi tok fri fra i sommer, og avtaleboka fylles fort opp igjen. Nye planer skal legges, prosjekter skal igangsettes og feriebildene gjerne redigeres og arkiveres.

IMG_9265

 

IMG_0944

Men så liker jeg også sommeren.

 

10171044_10202784678871680_4964894235900492302_n

 

IMG_8440

IMG_7472

 

Og hvilken sommer vi har hatt i år ! De første solfylte dagene i mai ble utnyttet til fulle. Erfaring fra tidligere år har vist at det kan vær greit å både sole seg, grille pølser og plante blomster den dagen sommeren sveiper forbi… Men dette året ble det altså en virkelig Sommer. Og den varer ennå, nå midt i september. Ettersom årene går tenker jeg ofte tilbake på mine barndoms somre. Den gang sommerferien var så lang, full av sol, varme og bading.  Med hesjer som stod på rad og rekke og tørt høy som ble kjørt inn på låven med hest og kjerre. Farmor som gikk bak kjerra med ei høyrive, for ingen ting måtte gå til spille, det måtte bli nok fór til dyra gjennom vinteren… I bærhagen bugnet det av solmodne rips , og mor sine saftflaske var blanke og røde, og mange!  Far min sjekket alltid været, og noterte det i dagbøkene sine med sirlige bokstaver. I mer enn seksti år noterte han temperatur og nedbør, vindstyrke og skydekke.  Som oftest på samme tidspunkt hver dag. Et tilbakeblikk i disse bøkene ville nok avslørt at sommeren før kunne også være både kald og våt og vindfull,  det var helt sikker sure miner mellom hesjestaurene og krangling mellom oss søsken, men jeg velger å huske det motsatte. Og akkurat i dag vil jeg huske alt som bare var fint…

IMG_3648

 

Som barn måtte vi også delta aktiv i gårdsarbeidet, det var slett ikke alltid like spennende, men når de voksne skulle ha sin ettermiddagshvil benyttet vi ungene anledningen til å springe ned til Oltedalsvatnet for å bade, men vi passet alltid på å være tilbake til neste arbeidsøkt. Tror jeg…

 

IMG_7606

IMG_6556

Dette året har vært en slik sommer jeg vil huske. Ikke bare på grunn av det usedvanlige gode sommerværet, men to store begivenheter har også funnet sted i familien vår. I juni feiret vi bryllup til yngste mann i gutteflokken, og dermed har alle guttene meldt flytting ut av Gunnarhuset. Og morgenen etter bryllupsfesten ble et nytt lite barnebarn født. Stian og Ann Iren fikk en liten gutt, Samson. Navnet Samson betyr sønn/menneske av solen. Oppkalt etter sin farmor og to flotte oldemødre. Det er stas.

IMG_8277

«… dagarna mörkner minut för minut. Tänd våra ljus, det är nära till natten, snart är den blommande sommaren slut »  ( Tove Jansson )

IMG_7500

Nyt dagene.

Solbjørg


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/2/g/gunnarhuset/www/wp-includes/formatting.php on line 2448

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *